DARMOWA DOSTAWA JUŻ PRZY ZAKUPACH OD 199 ZŁ

Wąkrota Azjatycka

Top produkty
-10%
Cena promocyjna 157,94 zł Regular Price 175,49 zł
Zestaw
  • Dostępny w magazynie
-14%
Cena promocyjna 125,30 zł Regular Price 147,41 zł
50 ml
-7%
Cena promocyjna 113,44 zł Regular Price 122,64 zł
200 ml
  • Dostępny w magazynie
60 Produktów
-14%
Cena promocyjna 32,73 zł Regular Price 38,50 zł
500 ml
-14%
Cena promocyjna 32,73 zł Regular Price 38,50 zł
500 ml
-10%
Cena promocyjna 301,50 zł Regular Price 335,00 zł
50 g
-25%
Cena promocyjna 315,00 zł Regular Price 420,00 zł
Zestaw
  • Dostępny w magazynie
-15%
Cena promocyjna 306,00 zł Regular Price 360,00 zł
30 ml
-14%
Cena promocyjna 189,12 zł Regular Price 222,49 zł
15 ml
  • Dostępny w magazynie
-5%
Cena promocyjna 253,40 zł Regular Price 266,74 zł
30 ml
-10%
Cena promocyjna 269,10 zł Regular Price 299,00 zł
118 ml
-24%
Cena promocyjna 148,93 zł Regular Price 198,57 zł
15 ml
  • Dostępny w magazynie
-24%
Cena promocyjna 133,93 zł Regular Price 178,57 zł
10 szt
-25%
Cena promocyjna 266,78 zł Regular Price 355,71 zł
50 ml
  • Dostępny w magazynie
-20%
Cena promocyjna 54,99 zł Regular Price 69,00 zł
200 ml
  • Dostępny w magazynie
-14%
Cena promocyjna 96,90 zł Regular Price 114,00 zł
200 ml
-15%
Cena promocyjna 142,29 zł Regular Price 167,40 zł
15 ml
  • Dostępny w magazynie
-15%
Cena promocyjna 204,68 zł Regular Price 240,80 zł
50 ml
  • Dostępny w magazynie
-5%
Cena promocyjna 180,50 zł Regular Price 190,00 zł
50 ml
  • Dostępny w magazynie
-7%
Cena promocyjna 92,55 zł Regular Price 100,05 zł
7 szt
  • Dostępny w magazynie
60 Produktów

Potrzebujesz porady?

Tel. +48 34 343 56 62

DiagnostykaSkóry

w przygotowaniu...

Wąkrota Azjatycka

Wąkrota azjatycka - właściwości

Wąkrota azjatycka - znana także pod nazwą Gotu kola czy trawa tygrysia - rośnie nie tylko na terenie Azji. Występuje również w Polsce, a jej właściwości nie różnią się szczególnie od tych, jakimi szczyci się jej azjatycka odmiana. Roślina doceniana jest przede wszystkim za swoje walory lecznicze. Poprawia pamięć i koncentrację, koi nerwy, wspiera pracę układu sercowo-naczyniowego i pokarmowegoPrzyspiesza gojenie ran i blizn, leczenie łuszczycy czy egzemyNiezwykle pozytywne działanie na skórę sprawia, że wąkrotka azjatycka znalazła też szerokie zastosowanie w kosmetyce.

To prawdziwy skarbiec substancji aktywnych o działaniu przeciwzapalnym. Jej cenną zaletą jest stymulacja produkcji włókien kolagenu i syntezy kwasu hialuronowego. Dzięki temu skóra szybciej się regeneruje, a to pozwala opóźnić efekty procesu starzenia. Zawiera witaminy A, C, K i E, dzięki czemu ma działanie antyoksydacyjne. Wykazuje też właściwości ujędrniające, wygładzające i nawilżające, co przekłada się na poprawę ogólnej kondycji skóry. Składnik ten wykazuje właściwości przeciwbakteryjne i antyseptyczne. Dzięki temu używany jest w leczeniu wszystkich odmian trądziku. Wąkrota azjatycka na trądzik stosowana może być zarówno doraźne, jak i długofalowo - zapobiega ponownemu wystąpieniu wyprysków. Zawarte w niej roślinie substancje aktywne wykazują też korzystny wpływ na gojenie się ran, redukcję blizn i przebarwień. Wąkrota azjatycka na blizny działa kompleksowo. Wzmacnia skórę, wspomaga działanie przeciwutleniaczy w ranie, a także zwiększa dopływ krwi do uszkodzonych miejsc.

Wąkrota azjatycka - kosmetyki

Wąkrota azjatycka w kosmetyce znajduje szerokie zastosowanie. Ze względu na wspieranie produkcji kolagenu stała się popularnym składnikiem kremów przeciwzmarszczkowych. Stosowana jest z powodzeniem w profilaktyce obrzęków i cieni pod oczami. Wąkrota azjatycka krem lub maść to idealne rozwiązanie w przypadku cery wrażliwej i naczynkowej, skłonnej do podrażnień i zaczerwienienia. Poprawia mikrokrążenie i zmniejsza przepuszczalność naczyń krwionośnych.

To właśnie m.in. dzięki tym właściwościom, wąkrota azjatycka na cellulit jest bardzo często polecana na forach kobiecych i w gabinetach kosmetologów. Składnik usprawnia mikrokrążenie krwi, działa przeciwzapalnie i poprawia metabolizm w komórkach tkanki łącznej. Regularnie stosowany krem z wąkrotą azjatycką może również przeciwdziałać pojawianiu się rozstępów. Przyspiesza wygładzenie blizn i przejście ich z fazy zapalnej do fazy zanikowej. Nawilżające właściwości pozwolą też poprawić kondycję suchej skóry dłoni i łokci, a także przynieść ulgę spękanym piętom. Składnik ten sprawdzi się w pielęgnacji włosów. Poprawi ukrwienie skóry głowy, odżywiając i dotleniając cebulki włosowe, a tym samym - przyspieszając porost włosów. Ze względu na właściwości łagodzące, przeciwzapalne i gojące stosuje się go także w kosmetykach przeznaczonych dla wrażliwej skóry dzieci. To prawdziwy skarbiec substancji aktywnych!