Ekstrakt z dyni

Ekstrakt z dyni

150 150 skladniki

EKSTRAKT Z DYNI – (Cucurbita pepo) Pozyskiwany z pestek popularnej rośliny pochodzącej z Ameryki Północnej i Południowej, obecnie uprawianej na całym świecie. Zawiera cenne minerały i witaminy ( głównie A, E i C ), oraz korzystne kwasy tłuszczowe i fitosterole.

Ekstrakt z dyni wykorzystywany jest w produkcji kosmetyków, ze względu na jego świetne działanie nawilżające, odżywcze, odmładzające i natłuszczające. Skutecznie wygładza zmarszczki, regeneruje, koi wrażliwą skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, oraz działa przeciwalergicznie.
Ekstrakt z pestek dyni to skuteczny antyoksydant.

Napisz komentarz